Vandrer (8-10 kl)

Speidere i alderen 13-16 år er Vandrere. Troppen består av Vandrere (8-10 klasse) og Stifinnere (5-7 klasse). Vandrere og Stifinnere har møter hver for seg, men har også en del felles turer og møter.

Troppen består av flere mindre grupper av barn og ungdom, dette kaller vi patruljer, hvor medlemmene styrer seg selv. En patrulje består av tre til ti medlemmer. Speiderne møtes en gang i uken og drar ofte på turer i helgene. På møtene og turene arbeider patruljene med prosjekter og med ulike aktiviteter knyttet til programmet i Norges speiderforbund. Gjennom dette arbeidet får speiderne stadig nye utfordringer og lærer mange morsomme og nyttige ting.

Patruljene har selv et ansvar for å legge opp sitt program, men får veiledning fra voksne ledere.

I tillegg til å være aktive i lokalmiljøet kan speidere i troppen delta på større arrangementer, for eksempel på kretsbannerkonkurransen, hvor patruljene i troppen konkurrerer mot patruljer fra andre tropper i praktiske og teoretiske ferdigheter. Kreativitet og lagånd teller selvfølgelig også her! De beste patruljene kvalifiserer seg til NM i speiding.

Vandrerne har sine faste møter på tirsdager kl. 18:00-19:30, i speiderhuset eller ute. Har dere spørsmål kan dere ta kontakt med enhetsleder Jan Espen Bråten på 48 88 71 56. Sonja Hegge er assistent.

 

Speidere på leir

Isklatring

LEIR! Sommerens store eventyr!
Hver sommer er Stifinnere, Vandrere og Rovere med på speiderleir. Det kan være små leire som vi lager alene i gruppa vår eller store krets- og utenlandsleire. Hvert fjerde år arrangeres landsleir som alle fra 5. klasse kan delta på. I en uke bor speiderne i telt sammen med tusenvis av andre speidere og opplever mye nytt.